De Markt van Morgen

Tijdens de Week van de Smaak komt de Markt van Morgen naar je toe. Proef, ruik en beleef de toekomst in jouw buurt. In alle provinciehoofdsteden plaatsen we een lange toog waaraan je vernieuwende voedingsproducten en verrassende bereidingsprocessen ontdekt.

Kijk mee op de menukaart van de toekomst en bezoek de Markt van Morgen op:

Telkens tussen 14u en 18u.


Hebben we in de toekomst nog tijd om te koken? Ontdek op de Markt van Morgen hoe je snel een lekkere en gezonde maaltijd bereidt of bestelt met de hulp van technologie. Apps, slimme stomers, 3D-voedingprinters... morgen zijn ze niet meer weg te denken uit onze keuken. Naast innovatieve hulpmiddelen zullen er ook nieuwe ingrediënten zijn waar we niet meer omheen kunnen, denk maar aan insecten of algen. Wat dan gezegd van hippe woorden als 'guilt free'. De guilt free taarten kennen we al en binnenkort katapulteren guilt free ijsjes ons naar een eenhoorn-wereld waarin onze zoete zonde allergenen vrij is. Alle boeiende en smakelijke evoluties in de keuken doen ons ook nadenken over onze impact op de wereld van morgen. Je ingrediënten rechtstreeks bij een lokale producent kopen, hoort dat bij het verleden of net bij de toekomst? En hoe kunnen we productieresten een tweede leven geven?

De Smaak van Morgen... ontdek ze op de culinaire Markt van Morgen.

Standhouders

Foodbag

Sinds 2014 levert de jonge Gentse onderneming Foodbag kookboxen aan huis. Hun focus ligt op gezonde, verse voeding en duurzaamheid. Je hoeft dus niet te piekeren over wat er ’s avonds op tafel komt of rushen in de supermarkt én je kan toch gezond en gevarieerd eten. Bovendien werkt Foodbag zoveel als mogelijk met seizoensgebonden ingrediënten van eigen bodem. Alle gerechten worden door eigen chefs ontwikkeld in het Foodbag kookatelier in Gent. Wekelijks kan er gekozen worden uit vier menu’s (Original, Easy Dinner, Sanabox & Veggie). Een abonnement is helemaal niet verplicht. 

Meer info op www.foodbag.be 

Foodbag is te zien op alle Markten van Morgen. 

Mealhero

Mealhero is een startup die bezig is met een Kickstarter campagne voor te bereiden, en die we graag aan jullie willen voorstellen. Ze bouwen een slimme kooktechnologie die samengaat met vriesverse maaltijden waardoor je op een gemakkelijke manier een gezonde maaltijd bereidt. Ideaal dus voor die avonden wanneer je zelf geen tijd meer hebt om achter het fornuis te staan maar toch gewoon lekker en gezond wil eten.

Meer info op www.mealhero.me 

Mealhero is te zien op alle Markten van Morgen .

Sympli Good Food

Wij geloven dat groenten centraal moeten staan in onze dagelijkse voeding omdat ze lekker, gezond, fun en duurzaam zijn. Daarvoor zijn er echter wel nieuwe, lekkere groenten nodig. Wij ontwikkelen nieuwe groentevariëteiten via klassieke veredeling en data science en selecteren op smaak. Met deze groenten maken we nieuwe producten zoals vleesvervangers, sauzen,...Alles lokaal geteeld, zonder additieven, zonder toegevoegde suikers, volledig plantbased.

Meer info op www.sympligoodfood.com 

Sympli Good Food is te zien op alle Markten van Morgen. 

Omegabaars

Op de ecologische visboerderij Aqua4C in Kruishoutem wordt de Omegabaars gekweekt, een duurzame Belgische vis die groeit in puur hemelwater en uitsluitend vegetarisch voedsel eet. Een waterdichte garantie voor een super lekkere en gezonde vis. 

Meer info op www.omegabaars.be 

Omegabaars is te zien op alle Markten van Morgen. 

Créosa

Aromatherapeute Créosa Govaers is in het hele huis “Creatief met kruiden en essentiële oliën. Van de oudheid tot vandaag weten artsen en apothekers dat kruiden geneeskrachtige substanties bevatten voor lichaam en geest. Créosa Govaers is passioneel bezig met kruiden en aroma’s en weet als geen ander hoe ze essentiële oliën van kruiden en verse kruiden kan verwerken in recepten. Onder de naam Créosa Aroma Experience geeft aromatherapeute Créosa Govaers workshops en lezingen en organiseert ze opleidingen en creatieve kruidenwandelingen. Ze ontwikkelde daarnaast ook een eigen natuurlijke productenlijn. 

Meer info op www.creosa.be 

Créosa is te zien op de Markt van Morgen in Hasselt en Leuven. 

Unicorn flavors

Unicorn Flavors… Join the magic!

Unicorn Flavors biedt een magisch moment van genieten, zowel voor jong en oud. Vergezel hen op een sprookjesachtige trip en ontdek ons ijs en sorbet met net dat tikkeltje meer of misschien juist dat tikkeltje minder… Unicorn flavors is namelijk volledig vrij van koemelk, bevat geen sporen van lactose en gluten én wordt vervaardigd met enkel natuurlijke ingrediënten. Unicorn Flavors staat voor puur natuur, ambachtelijk gedraaid romig ijs dat zorgt voor een verantwoord feestje in de mond! 

Meer info op www.unicornflavors.com 

Unicorn Flavors is te zien op de Markt van Morgen in Brugge en Gent. 

Bureau/Cuisine & Improvisio

Heb je je wel eens afgevraagd hoe een 3D voedingsprinter nu eigenlijk werkt? Bureau/Cuisine neemt je me in hun ‘pop-up restaurant’ en geeft je een voorsmaakje van wat je zoal kan met de 3D voedingsprinter. Zo tonen we je bijvoorbeeld hoe je duurzame ingredienten kan combineren met de 3D printtechnologie om deze ‘aantrekkelijker’ aan te bieden. Met een 3D voedingsprinter kan je immers meer dan alleen complexe decoraties printen; deze innovatieve technologie opent ook deuren om duurzame ingredienten te verwerken in voedingsproducten. Samen met Agraqua en Improvisio heeft Bureau/Cuisine een culinair hapje ontwikkeld op basis van het algenproduct Algumin.

Meer info op www.bureaucuisine.be en www.improvisio.net

Bureau/Cuisine en Improvisio zijn te zien op de Markt van Morgen in Gent en Leuven 

Simone a Soif

Simone a soif! is een gloednieuwe Belgische bio Hydrolade! Een hydrolade is een nieuwe categorie van drank die ontwikkeld is door het team van Simonne a soif! Het is een mix tussen geperste bio vruchten, water en plant hydrolaten. Zonder toevoeging van suikers, zoetstoffen, smaakstoffen, enz. => Fruits, plants & no bullshit!

Meer info op www.simoneasoif.be

Simone a Soif is te zien op de Markt van Morgen in Gent. 

Gezocht: voedsel voor de toekomst 

Tegen 2050 zijn we met meer dan 9 miljard. Hoe gaan we al deze monden voeden op een duurzame en gezonde manier? Sinds eind 2015 buigen de provincie Vlaams-Brabant, Vredeseilanden/Rikolto, Colruyt Group, KU Leuven en UCLL zich over dit vraagstuk. Samen met jongeren, experten, boeren, ondernemers… gaan ze op zoek naar het eten van de toekomst. Eten we meer zeewier, bonen en quinoa in de toekomst? Ontdek het bij ons, kom proeven van de toekomst en deel je ideeën! Vredeseilanden is te zien op de Markt van Morgen in Leuven.

Meer info op www.voedselvoordetoekomst.be

Te zien op de Markt van Morgen in Leuven.

 

Deze markt werd mede mogelijk gemaakt door de logistieke steun van Transdeco, meer info op www.transdeco.be