Editie 2018: Gezond-Tijd!

Ons recept

Tijdens de twaalfde Week van de Smaak zal ‘Gezond-tijd’ centraal staan. Van 15 tot en met 25 november 2018 nemen we met z’n allen de tijd om even stil te staan bij onze voeding en onze gezondheid. We doen dit bij voorkeur gezellig samen met familie, vrienden, collega’s, klasgenoten… tijdens een (gezonde) maaltijd. 

Tijd dus voor verhalen, proeverijen, lezingen en workshops over levertraan en superfruits, over Montignac en Atkins, over fast en slow food, ... Tijdens de Week van de Smaak kan je ook op ontdekking in het buitenland. Wat eet men in andere culturen en wat zijn hun eetpatronen. Waarom eten de Spanjaarden zo laat ? Is een "English breakfast" wel gezond ? 

Thema’s en vragen die dit jaar dus zeker aan bod kunnen komen zijn:

·         Hoe is de visie op gezonde voeding geëvolueerd doorheen de tijd ?

·         Sta eens stil bij je eigen voedingsgewoontes - Zijn er grote verschillen tussen wat je nu eet en wat je 10 jaar geleden at ?

·         Is gezonde voeding een nieuwe hype of van alle tijden ?

·         Zijn we met z’n allen op zoek naar “gezonde” fastfood of besteden we meer tijd en aandacht aan onze voeding ?

·         Gezond-ALTIJD??? Wat zijn jouw guilty pleasures ?

·         Welke gezonde voedingsproducten hebben andere culturen te bieden ?

·         Hoeveel tijd per dag spendeer je aan het bereiden van een maaltijd ?

·         ….