Ook voor bibliotheken schuilen er mogelijkheden om Week van de Smaak boeiend en smaakvol te maken. 

Organiseer een lezing of laat de bezoekers kennis maken met (kook)boeken waarbij samen eten centraal staat. 

We denken hierbij onder meer aan:

  • Niet iedereen kan een bizon schieten: waarom de wereld om zeep gaat als we niet samen eten; een smakelijke oproep van Charlotte De Backer.
  • Jamie Olivers kookboek, 'Samen eten', is een overheerlijke ode aan superlekkere maaltijden om met z’n allen van te genieten.
  • Samen eten met familie en vrienden is het leukste dat er is, vindt Valli Little.  'Samen koken' brengt dat plezier in de keuken en zorgt voor ontspanning tijdens het koken én aan tafel. 
  • De meisjes van de moestuin: kweken, oogsten, koken en eten 
  • In Villa Roas van Nicky Pellegrino raakt een jonge Engelse bevriend met een oude Italiaanse vrouw die haar wegwijs maakt in de Italiaanse keuken, maar haar ook helpt ontdekken wat ze met haar leven wil.
  • (S)Toverij met frieten van Marc De Bel
  • De appelflop van Gerlinde de Bruycker
  • ...