Ook bibliotheken kunnen tijdens Week van de Smaak extra aandacht besteden aan gezonde voeding. Je kunt bijvoorbeeld een lezing organiseren van een diëtist of een (vroegere) gezondheidsgoeroe en hen vragen naar de trends en evolutie van de voedingsindustrie. Ook kan je in je bibliotheek een aantal boeken rond het thema in de kijker zetten.

Een beperkte greep uit de talrijke mogelijkheden van het afgelopen jaar :

  • “Van mammoet tot Big Mac: een geschiedenis van onze voeding” -Staf Henderickx
  • “Lichter” – William Cortvriendt
  • “Van diëten wordt je dik” – Luc Evenepoel
  • “Hoe overleef je?” – Michael Greger
  • “Gezond koken voor één” – Sanne Mouha
  • “Eet als een expert” - Marijke Berkenpas
  • “De gezonde goesting 2” - Steffi Vertriest
  • “Gewoon gezond: Eet volgens je buikgevoel” – Karolien Olaerts (Karola’s Kitchen)
  • “Heel veel veg!” – Hugh Fearnley-Whittingstall
  • “De flexitariër”- Jo Pratt
  • “Gezond fast food” – Nora French
  • “Vegan met maximaal 7 ingrediënten” – Rita Serano
  • “Plan Boost” – Nathalie Meskens
  • “Gezond eten moet een feestje zijn” – De meiden van Kluts
  •  “Wat eten we vanavond ?” – Gezonde Drukte
  • "Als een boeddha aan tafel: de 50 beste tips om mindful te eten" - Manu Adriaens (ook lezingen te boeken via manu.adriaens@skynet.be) 

Voeg zo mogelijk ook de daad bij het woord en organiseer aansluitend aan de lezing een aangepaste kookworkshop of proeverij.

REGISTREER JE ACTIVITEIT OP ONZE WEBSITE ZO BRENGEN WIJ DEZE MEE ONDER AANDACHT !