A trip down memory lane

Voor oudere mensen is gezonde voeding een belangrijke factor om te genieten van hun oude dag. Schenk dus ook als woon- en zorgcentrum aandacht aan Gezond-tijd. Enkele ideeën:

 

  • Neem de mensen van je woon- en zorgcentrum mee op een trip down memory lane en voer een open gesprek over de eetgewoontes bij hen thuis.
  • Organiseer een kookactiviteit waarmee je terugkeert naar de tijd van toen met vergeten groenten of overheerlijke all-time klassiekers
  • Nodig de familie uit voor een avond waar ze samen kunnen genieten van een gezonde maaltijd of een kookworkshop.
  • Bied de mensen een healthy snack aan en laat hen de ‘nieuwe’ producten op de markt proberen. Weten ze al wat een poké bowl, matcha of granola is? Willen ze graag eens een smoothie of een mocktail proeven ? Maken jullie samen een lekkere quinoa-salade ? Ambiance verzekerd!
  • Voor oudere mensen is eten soms een sleur. Hun smaak- en reukvermogen is minder sterk en hebben daardoor ook vaak minder honger. Scherp hun eetlust weer aan met de volgende tips :

o    Fysieke beweging wakkert het hongergevoel aan. Een wandelingetje in de tuin of eens de benen strekken kan al helpen.

o    Een aangename eetomgeving bevordert de eetlust. Zorg naast een gezonde maaltijd ook voor een mooi gedekte tafel en goed gezelschap. Ook helpen koken kan motiveren om er meer van te eten.

o    De hoofdmaaltijd in verschillende eetmomenten verspreiden of voldoende tussendoortjes inplannen zorgen ervoor dat men voldoende eet ondanks de kleine eetlust.

 

REGISTREER JE ACTIVITEIT OP ONZE WEBSITE ZO BRENGEN WIJ DEZE MEE ONDER AANDACHT !