Gezond-tijd in de jeugdbeweging

Variëren en combineren zijn in de jeugdbeweging twee belangrijke voorwaarden om elke week opnieuw leuke spelletjes te bedenken. Probeer tijdens de Week van de Smaak eens om twee of meer bekende spelletjes om te bouwen of te combineren tot één groot spel dat de leden iets bijbrengt over gezonde voeding. Je zult al snel ondervinden dat Gezond-Tijd allesbehalve saai hoeft te zijn ! Laat je fantasie dus de vrije loop ... Hier zijn enkele ideeën :

 

·         Organiseer een ruiltocht waarbij 2 of meer groepen het tegen elkaar opnemen om zo snel mogelijk de afbeeldingen op de nieuwe voedingsdriehoek te verzamelen. De eerste die alle voedingsmiddelen heeft gevonden is gewonnen.

·         Geef de kinderen als vieruurtje een snack ‘van toen’. Wat aten hun grootouders als vieruurtje toen ze even oud waren als hen ?

·         Verstop verschillende groenten en fruitstukken in het bos. De leden moeten zoveel mogelijk stukken in hun kamp weten te krijgen maar ze mogen het enkel meenemen wanneer ze het  juist kunnen benoemen. Verder mogen de leden ook uit elkaars kampen stelen volgens de regels van vlaggenroof.

·         Zet de straten van je gemeente vol met krijttekeningen van wortels en tomaten

·         Tover je lokalen om in een echte escape room met opdrachten die gelinkt zijn aan voeding.

·         Ga een namiddag op locatie spelen. Speel een origineel spel op het veld of in de schuur van een landbouwer uit de buurt. Of help hem een handje bij het melken van de koeien of het planten van de prei.

 

REGISTREER JE ACTIVITEIT OP ONZE WEBSITE ZO BRENGEN WIJ DEZE MEE ONDER AANDACHT !