Info

Editie 2017

Tijdens de elfde Week van de Smaak stond ‘De Smaak van Morgen’ centraal. Tussen 16 en 26 november dacht Vlaanderen bewust na over hoe onze eetmomenten er in de toekomst zullen uitzien. Een week lang werd uitgekeken naar de smaak van morgen:

  • Wordt duurzame en gezonde voeding belangrijker?
  • Komen er revolutionaire bereidingstechnieken op ons af?
  • Beïnvloeden andere culturen steeds meer onze kookgewoontes?
  • Bieden kleine sociale initiatieven een oplossing voor voedselverspilling?
  • Komen er nieuwe producten overgewaaid ... of komt onze voeding meer en meer uit een labo? 
  • Wordt eten iets noodzakelijks dat snel moet gebeuren, of kan het nog meer een belevenis zijn die alle zintuigen aanspreekt?

Tijdens de Week van de Smaak 2017 trokken we ook het land rond met De Markt van Morgen. Een mini-markt met innovatieve bedrijven die mee de Smaak van Morgen willen bepalen. De deelnemende bedrijven waren: Sympli Good Food, Omegabaars, Créosa, Unicorn Flavors, Foodbag, Simonne a soif, Bureau Cuisine, Inex, Voedsel voor de Toekomst en Mealhero. 

De Week van de Smaak wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van: