Info

Editie 2016

De Week van de Smaak is een tiendaags publieksevenement in november rond smaak en eetcultuur en vindt plaats over heel Vlaanderen en Brussel. Deelnemers (lokale besturen, sociaal-culturele verenigingen, buurtcomités, bibliotheken, scholen, restaurants...) organiseren tijdens de Week van de Smaak activiteiten die te maken hebben met het thema.

Dit jaar is het alweer tijd voor de tiende editie van de Week van de Smaak. Van 10 tot 20 november staat die in het teken van ‘De Smaak van Toen’. En die 'Toen', die omvat een heel scala aan mogelijkheden: van herinneringen aan grootmoeders keuken tot je lievelingskost als kind, van historische maaltijden tot eten uit literaire klassiekers, van bijzondere ingrediënten uit de mythologie tot iconische gerechten. Allemaal Toen, en vooral: allemaal bijzonder smakelijk! 

Inspiratie voor verrassende en originele smaakactiviteiten vind je ook nog op onze inspiratiepagina.

Net als de voorbije jaren, worden vanuit het hoofdkwartier van de Week van de Smaak een aantal extra initiatieven opgezet. In samenwerking met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij van West-Vlaanderen (kortweg: POM) krijgt de Smaak van Toen een wel heel hedendaags tintje. De aftrap van de Week van de Smaak vindt plaats in hét belevingscentrum voor voeding: het Huis van de Voeding in Roeselare. Daar gidsen vijf auteurs de bezoekers doorheen het Huis én richting hun smaakherinneringen.  Benieuwd naar het resultaat? Schrijf snel in voor de officiële opening.

De Week van de Smaak wordt ondersteund door