De filosofie van (h)eerlijk eten is er eentje van pure, lokale en smaakvolle ingrediënten. Het biedt eindeloze mogelijkheden voor culinaire hoogstandjes of tilt klassiekers naar een puur niveau. Voor wie op zoek is naar nieuwe culinaire avonturen, zijn er talloze inspirerende kookboeken beschikbaar.

Bibliotheken hebben keuze te over om inspireren tijdens we Week van de Smaak. Enkele aanraders zijn bijvoorbeeld:

  • Soul Kitchen – Kim Vercoutere & Tine Tomme 
  • Biotoop – Bart De Pooter 
  • Seizoenskost – Jeroen Meus 
  • Superlekker! – Sharon de Miranda 
  • Sharon gaat lokaal – Sharon de Miranda 
  • Lekker Lokaal – Breydel 
  • Smaakvol – Elise Van de Poele 
  • De lekkerste streekgerechten uit Vlaanderen – Filip Verheyden
  • Smaakvol – Elise Van de Poele
  • Vlaanderen kookt! – Jan Buytaert
  • Bij de boer – Sophie Dejaegher
  • Low carb, lekker en snel – Julie Van Den Kerkchove
  • Een kookboek – Seppe Nobels
  • Kruiden in tuin & keuken – Lode Claus, Michiel Van Colenberghe, Kris Jacobs
  • De beste groenterecepten – Pascale Naessens
  • Repeat – Antoinette Hertsenberg
  • Easy Wins – Anna Wins (Engelstalig)