Verenigingen en organisaties

 

Samen tijd maken voor gezondheid

Herbekijk tijdens Week van Smaak eens de klassieke activiteiten van jullie organisatie of vereniging en organiseer iets in het thema van Gezond-tijd ! ·         Neem je leden mee op een smaakwandeling langsheen lokale producenten van gezonde voedingsmiddelen. ·         Organiseer een gezond(e) ontbijt/picknick op een unieke locatie en maak unieke smaakcombinaties.

 

Gezond-tijd in de jeugdbeweging

Variëren en combineren zijn in de jeugdbeweging twee belangrijke voorwaarden om elke week opnieuw leuke spelletjes te bedenken. Probeer tijdens de Week van de Smaak eens om twee of meer bekende spelletjes om te bouwen of te combineren tot één groot spel dat de leden iets bijbrengt over gezonde voeding.

 

Infosessie Gezond Leven

Gezond Leven heeft een uitgebreid aanbod aan infosessies en workshops ter bevordering van een gezonde levensstijl. Deze worden telkens begeleid door speciaal hiervoor opgeleid diëtisten.  Een greep uit hun aanbod: Winkeloefening 'Weet wat je Eet!' - een praktische workshop om etiketten van voedingsproducten op een kritische manier te leren lezen. 

 

Sport je gezond

De (meeste) leden van je sportclub zijn over het algemeen begaan met hun gezondheid. Daarom is je sportclub een goede plaats om iets te organiseren voor Week van de Smaak – Hier enkele ideetjes op een rij :   Organiseer een infosessie rond gezonde voeding en de invloed van voeding

 

A trip down memory lane

Voor oudere mensen is gezonde voeding een belangrijke factor om te genieten van hun oude dag. Schenk dus ook als woon- en zorgcentrum aandacht aan Gezond-tijd. Enkele ideeën:   Neem de mensen van je woon- en zorgcentrum mee op een trip down memory lane en voer een open gesprek over